Är det något man samlar på sig mycket av som småbarnsförälder så är det kläder, barnkläder i mängder. Först blir det en massa spädbarnskläder eftersom att man måste klä sin bäbis i något (och helst något sött), sedan blir det otaliga uppsättningar småbarnskläder när barnet är mellan 1 och 5 år och växer ur kläder på löpande band. Men det är efter det som det verkligen börjar bli komplicerat, i och med att barnen börjar få preferenser kring hur de vill klä sig. Kanske går det olika trender i skolan som barnet förväntas följa, eller så vill det istället göra ett ställningstagande av att klä sig på ett väldigt annorlunda sätt.

Sedan kostar ju barns kläder allt mer i och med att de blir större och större. Att köpa småbarnskläder är ändå inte överdrivet kostsamt, eftersom att det gäller så små storlekar. Men sedan när tonårssonen växer och växer, bara vill ha dyra märkeskläder och dessutom har väldigt stora kläder på sig, då kan man förstå att det kostar en slant!
Ändå bör man inte göra misstaget att låta sina yngre barn ärva det äldre barnets kläder mot sin vilja om det inte är nödvändigt, det kan lätt bli lite otacksamt som förälder…