Dags för barnkalas? Har du ingen tid över för att planera och inhandla allt till festen? Du kan vara lugn. Dra till med barnens favoriter, papperstallrikar och fiskedamm så är alla nöjda och glada. Och det går snabbt!

barnkalasPrecis som vi skrev om i ett tidigare inlägg är det många mammor som har mycket att stå i, speciellt om man är ensamstående och ska ställa till med barnkalas. Idag räcker det oftast inte med att man bjuder på tårta och fiskedamm, det är större krav på att man ska göra något mer annorlunda. Detta betyder att det generellt har blivit dyrare med barnkalas, speciellt om man har tänkt att ha kalaset utanför hemmet.

För att kunna hålla ställningen, hålla kostnaderna låga och samtidigt få barnen nöjda skrev tidningen Mama en artikel om tips på hur man fixar ett barnkalas. Här nedan kommer en sammanfattning.

Tips när du ska fixa ett barnkalas

För det första, det är inte läge att sluta med den traditionella fiskedammen. Om du frågar barnen är vill de överlägset att det ska vara fiskedamm med godispåsar, speciellt om barnen är i åldrarna 5-6 år. Men är de äldre vill de hellre att det ska vara lite mer spännande, helst skattjakt där skatten är en varsin godispåse. Låt det vara enkelt!

Till skattjakten: Exempelvis kan du rita fem olika teckningar som du gömmer på olika ställen. På varje teckning finns en bild på var nästa teckning ligger gömd. På sista stället finns alla godispåsarna – Mama.

Maten och tårta behöver inte heller bli ett heldagsprojekt. Några glasspaket, kolasås och strössel. De flesta tackar inte nej till den kombinationen. Om man även vill bjuda på mat kan man slå till med barnens favoriter, korv med bröd eller pannkakor. Det kommer bli en höjdare!

För att göra det ännu lättare för sig är ett bra tips att satsa på papperstallrikar, pappersdukar och plastmuggar. När alla har gått hem är det bara att trycka ner allt i en sopsäck. Snabbt och smidigt.

Det behöver helt enkelt inte vara svårare än såhär.