Midsommar

Hoppas ni inte är allt för bakfulla idag? Jag mår över förväntan och äter just nu någon slags frukost på en filt. Strax ska jag åka ut till mina föräldrars landställe.

Igår då?  Jag hade verkligen midsommar-panik eftersom jag hade noll planer i början av veckan. Högtider känns också alltid extra jobbigt som nybliven singel tycker jag. Som tur var blev jag räddad av min kompis Carro. Hon och en tjej som heter Anna, som också är en bekant till mig, hade bokat boende på Värmdö och jag blev medbjuden! Väldigt lyxigt och härligt. De hade bokat ett rum men jag bestämde mig för att ta nattbussen hem istället.

Skönt att vakna upp hemma tycker jag (även om jag kanske ångrade det beslutet lite klockan 02.15 på en spyaluktande fullsatt ”partybuss”in mot stan”…  Men tillbaka till midsommarfirandet!

Först var det traditionsenlig dans runt midsommarstången och picknick på en äng. Sen badade och bastade vi (och drack öl!), innan det var dags att byta om till middagen. Det var en midsommarbuffé som var bland det godaste jag ätit.. Och sen blev det fest på ”strandbryggan” här glömde jag också fota, men det var helt galet.

Vi trodde ju verkligen att det skulle vara ett stillsamt firande med barnfamiljer och en och annan pensionär.. Och så hamnar vi på ett pumpade dansgolv på en brygga där det känns som att halva Varmdö befinner sig. Snacka om oväntad och kul överraskning!

När de stängde klockan 01 så blev vi bjudna på efterfest på en båt :-). Jag var ju dock så ordentlig att jag var tvungen att gå efter bara en halvtimme för att hinna med bussen. Där har ni mig i ett nötskal. Är inte direkt tjejen som vaknar upp på en toalett utan plånbok och mobil med minnesluckor, dagen efter en fest.

Nepp, jag är alldeles för bekväm och tråkig för det. Även om jag kan bli lite trött på mitt kontrollbehov och ibland få höra att jag är tråkig, så är jag alltid tacksam över det dagen efter, hehe.