De flesta barnfamiljer har ett ganska stort hem så att alla ska få plats och kanske ha sitt eget rum. När barnen sedan flyttar ut står föräldrarna där med ett stort hem fullt av tomrum. Vi ger tipsen på vad man kan göra av alla överblivna rum.

3413156-man-holding-card-boxes

När man startar en familj och får barn kan det vara svårt att hitta ett boende där alla kan få plats. Man kan vara tvungen att flytta till större när man får tillökning och man kan även vara tvungen att kompromissa och kanske flytta utanför stan för att ha råd. När sedan barnen blir stora är problemet det motsatta, då blir ofta hemmet plötsligt alldeles för stort.

Gör detta med barnrummen

Det är nämligen så att svenskarna flyttar hemifrån tidigt jämfört med övriga Europa. I Sverige är det vanligast att flytta kring 21 års ålder. I Tyskland och Storbritannien flyttar man inte hemifrån förrän man är 25 år och i Rumänien och Portugal väntar man så länge som till 30-årsåldern. I en artikel kan man läsa just om att det ofta blir väldigt ensamt och huset känns väldigt stort när barnen flyttar ut. Man ger även tips på vad man kan göra av de extra rummen och utrymmet som uppstår, om man inte bestämmer sig för att flytta till en mindre bostad. Exempelvis kan man göra en biograf i ett rum genom att sätta upp en tv och lägga kuddar i sängen. Ett annat tips är att göra en ateljé. Har man symaskinen, tågbanan eller målarpenslarna framme i ett rum, blir startsträckan för att börja skapa mycket kortare än om man har allt i ett skåp. Vill man tjäna lite pengar på att barnen har flyttat kan man ju faktiskt hyra ut deras gamla rum. Då kan man låta en bostadslös ungdom (som inte är ens barn) flytta in.