Pokémon GO

Jaha, det här med Pokémon Go. Antingen hatar du det eller så älskar du det. De som hatar det förstår nog inte riktigt. Jag förstår. Det är nostalgi. Vi spelade Pokémon på vårt Game Boy och samlade Pokémonkort i skolan.

Nu kom spelet till telefonen och det har slagit som tusan. Nya och gamla spelare, unga och gamla. Alla typer av människor spelar och jag tycker det är bra. Till och med min mamma spelar, hon var kanske inget fan av Pokémon på 90-00- talet men hon har alltid gillat Pikachu i alla fall, haha. Har ni någonsin sett så många människor ute i parkerna? Spelet får folk att gå ut, träffa andra människor; nya och gamla kompisar. Dessutom kräver spelet att man går promenader för att kläcka Pokémonäggen; antingen 2 km, 5 km eller 10 km – motion – det stora folkhälsoproblemet löst osv?

Sedan finns det alltid en baksida, och det är inte okej att det blir farligt – dvs inte okej att spela medan en kör bil eller gå mitt i vägen osv, men spelar en med lite vett är det mer fördelar än nackdelar i min mening.

Hur ställer ni er till detta omtalade spel? Har ni minnen från Pokémon tidigare?