1173918-spaghetti-at-forkDet är inte alla dagar som man har tid att ställa sig och laga en tre rätters gourmetmiddag till sin familj och under just dessa dagar kan det vara skönt att ha i minnet att det faktiskt finns goda och nyttiga rätter som inte alls tar lång tid att slänga ihop!

Äta bör man annars dör man. Ja, det är sant, men det är inte alla dagar man har tid, ork eller lust att ställa sig vid spisen och tillaga nyttiga måltider och då är det lätt att man slarvar med kosten. Det kan därför vara bra att veta att det finns goda, nyttiga och snabblagade maträtter som kan underlätta vardagen lite. Så istället för att sätta i sig onyttigheter eller värma färdiglagade halvfabrikat i mikrovågsugnen bör du pröva Pasta med lax eller en god Currykyckling!

Fullkornspasta med lax, klart på 10 minuter

För att laga en god och krämig laxpasta behöver du inte alls många ingredienser och de flesta brukar man redan ha hemma i köksskåpen.

1. Börja med att koka pastan enligt de anvisningar som finns på pastapaketet och skär sedan laxen i småbitar.
2. Häller crème fraiche i en kastrull och blanda i: en tesked pressad citron, en halv deciliter dill, en matsked senap och vitpeppar efter egen smak.
3. Låt blandnigen koka upp och blanda sedan i den uppskurna laxen och låt stå någon minut.
4. Lägg upp din pasta på tallrikar och häll sedan laxsåsen över. Klart att ätas!

Currykykling med broccoli, 20 minuter

Att laga currykyckling är inte lika komplicerat som det låter och inte heller behöver du mycket ingredienser – det är bara: kycklingfilé, smör, curry, salt, svartpeppar, paprika bacon, crème fraiche och broccoli som behövs för att få till denna smarriga rätt!

1. Börja med att skära kycklingfilén i bitar och hetta upp en stekpanna med smör. Förbered även en kastrull att koka din broccoli i.
2. När smöret smält lägger du i kycklingen och kryddar med curry, salt och svartpeppar. Stek kycklingen under omrörning på medelhög värme.
3. Strimla i paprika och bacon som du sedan steker tillsammans med kycklingen när denna börjat få lite färg.
4. När allt i stekpannan är tillagat så blandar du i crème fraichen och låter alltsammans koka i ungefär fem minuter samtidigt som du smakar av med curry och salt.
5. Servera tillsammans med kokt broccoli och ett tips för att göra det hela lite smakrikare är att även blanda i lite salta jordnötter vid servering. Klart!