Ta makten över din semester

Jag insåg att jag hade hamnat i en offeroll där jag tyckte synd om mig själv som satt hemma och var  singel utan semesterplaner. Jag tänkte på alla saker jag skulle vilja göra och blev arg på mina vänner som verkade ha fullt upp med sina egna liv och kärleksrelationer.

På bara några år har majoriteten av mina vänner gått från partysugna singlar till att ha börjat bilda egna familjer. I en känsla av desperation av att komma bort var jag nära att boka en (alldeles för dyr) sista-minutenresa.

Men så igår kväll slog det mig. Jag behöver inte vara beroende av någon annan för att ha det härligt. Jag tänker ta makten över den här sommaren på egen hand. Så jag skrev en lista med roliga njutiga grejer som jag ska göra. Om jag får sällskap så är det kul men jag kommer göra allt ändå. Och idag tar jag mig an första punkten på den listan.

En heldag på Sturebadet! Jag ska läsa, basta, simma och dricka någon grön hälsosam drink iklädd morgonrock.

Andra saker som står på listan är att åka till Drottningholmsslott, gå på teater och promenera runt Vinterviken. Och så ska jag sitta i en hotellbar och skriva och sippa på en drink :).

Det är ju klart att jag kommer haka på en öl med kompisarna, eller kanske en spontandejt (?)… eller lägga planerna åt sidan om något annat kul dyker upp – MEN jag tänker inte VÄNTA på att det ska hända. Jag läste en mening i en artikel som jag fastnade för ”att vara singel är inget väntrum”. Och exakt så är det. Jag tänker göra min grej och njuta så mycket jag kan.

Livet är här och nu och jag kan inte lägga min lycka i någon annans händer.