Det finns säkert tusen olika saker i livet som jag inte gillar att göra. Vissa är saker jag skrivit om tidigare, som till exempel att städa, men det finns ungefär 999 andra saker som jag aldrig har tagit upp. Idag tänkte jag att vi skulle prata lite om ett ämne som jag både älskar och hatar, nämligen inredning.

Rätt prioriteringar

Att ha ett snyggt hem som verkligen passar ens stil tycker jag är väldigt viktigt. Dessvärre innebär detta ett problem, närmare bestämt att man måste lägga ner massor av tid på att åka runt och köpa möbler och ställa dem på plats. Inget för mig, med andra ord. Saken är den att jag älskar grym inredning, särskilt sådana som har levt ett tag, men jag varken orkar eller hinner fixa med det. Ofta har de bästa ställena rätt knappa öppettider som man själv jobbar på, i princip omöjligt att fixa det snyggt hemma. Trodde jag… Tills jag hittade nätauktioner. Och sen hittade barnebys.se som samlar alla auktionshus i Sverige på ett och samma ställe. Hur grymt? Brukar sitta på lunchen ibland och klicka hem godingar, riktigt lyxigt lunchsällskap. Så numer ser det riktigt bra ut hemma hos oss om man jämför med hur det var för ett år sedan. Det är stora skillnader! Det känns mycket roligare att komma hem när man kommer hem till något man trivs med. Innan var det bara familjen som var härlig att se och inte våra gamla tråkiga, massproducerade möbler.

När man jobbar så mycket som jag gör måste man lägga tid på rätt saker och kan inte slösa bort den på sådant som inte riktigt betyder något. Eller, det är kanske fel formulerat. Hur man har det där hemma gör ju väldigt mycket, men känns på något sätt som att det inte är det som är livet.